We krijgen steeds meer vragen voor piepschuim (Airpop) verpakkingen met batch gerelateerde aantallen van 1 tot 5000 stuks. Het voordeel is dat we een zeer snelle ‘time to market’ kunnen bewerkstelligen, maar bespaart het de klant ook onnodig hoge malkosten. Bij aantallen EPS verpakkingen, stroken, buffers of blokjes tot +/- 100.000 stuks op jaarbasis, is het vaak aantrekkelijk om de verpakkingen 3D te snijden i.p.v. gebruik te maken van EPS spuitgietoplossingen i.c.m. dure matrijzen oftewel mallen (afhankelijk van vorm en maatvoering zijn de investeringen al vaak enkele tientallen K-euro voor een stalen mal).

Uiteraard is met 3D snijden niet elke vorm ‘maakbaar’, maar door een slim ontwerp (verpakking uit meerdere onderdelen bijvoorbeeld) is er heel veel haalbaar. Soms zullen we een compromis moeten zoeken, maar vaak is dit voor een verpakking ook geen probleem. We hebben heel veel ervaring opgedaan met productontwikkeling en kunnen u adviseren wat betreft maakbaarheid. Dus indien u als klant een vraagstuk heeft, dan kunnen wij dit van begin tot einde uitwerken. Uiteraard kunt u ons ook een tekening, schets met maten of foto sturen zodat wij een start kunnen maken om tot een gedegen verpakkingsoplossing te komen.

Op dit moment maken we al EPS 60SE tot EPS250SE verpakkingen en blokjes voor klanten in de offshore (olie-industrie), machinebouw, verpakkingsindustrie (verpakkingsbedrijven) en industrie (denk aan het verpakken van auto-onderdelen, accu’s e.d.). Onze EPS60-SE t/m EPS200-SE polystyreen is af fabriek brandvertragend gemodificeerd (B1 of B2) volgens DIN 4102 of NEN-EN 13163.