Veelzijdige toepassingen voor bouw en isolatie

EPS vindt zijn oorsprong in de isolatiebranche, Plastisense kan hier voor u een grote rol in vervullen. Buiten standaard plaatmateriaal snijden wij isolatie voor industriële toepassingen in fabrieken. Denk hierbij aan isolatie voor leiding-netwerken zoals mantels van stoom en koelleidingen en isolatie van machines.

Voor bouwtoepassingen leveren wij voordelig en geheel volgens maatwerk dak- en vloerisolatie. Wij gebruiken standaard brandvertragende piepschuim (EPS SE) voor deze toepassingen.

  • Maatwerk isolatie tegen een betaalbare prijs
  • Vaak voordeliger dan na-isolatie met PUR
  • Blob bouwwijze in EPS/beton zorgen vaak voor besparingen t.o.v. hout en staalskeletbouw
  • Kostenbesparing van maatwerk EPS betonmallen t.o.v. traditionele houten mallen

Eindeloze mogelijkheden met EPS

De woning en utiliteitsbouw vraagt steeds vaker naar maatwerk toepassingen, hier spelen we dan ook snel en voordelig op in. Denk hierbij aan vloerisolatie, dakisolatie, muurisolatie en na-isolatie van binnenzijden van daken.

Maar ook voor BLOB bouwwijze zijn de mogelijkheden van EPS eindeloos. BLOB gebouwen uit EPS en bijvoorbeeld beton zorgen al snel voor besparingen ten opzichte van traditionele hout en staalskeletbouw.

Bekijk onze productie technieken

Maatwerk tegen een standaard prijs

In betonwerken zoals poeren en pijlers, waar houten bekistingen/mallen te complex worden, bieden wij uitkomst met maatwerk EPS bekistingen of EPS mallen. Denk hierbij aan rondingen en uitstulpingen die in hout moeilijk maakbaar en vaak tijdrovend zijn, met een duur traject als gevolg. Met EPS krijgt u maatwerk betonmallen voor uw specifieke betonwerken.

  • Technische isolatie van onder andere verwarming, stoom en koelleidingen
  • Dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie
  • Na-isolatie van daken opgebouwd uit zwaluwstaart- of golfvormen
  • Mallenbouw ten behoeve van betonwerken
  • BLOB bouwwijze

Industrie

Met meer dan 10 jaar ervaring in de High Tech Industrie bent u bij Plastisense aan het juiste adres voor alle soorten industriële toepassingen van EPS en piepschuim. Niet voor niets produceren we meer en meer technische oplossingen voor de industrie.

Meer over Industrial

Medical

Het toepassen van EPS in combinatie met Polyurea coatings in technische schuimen is zeer geschikt voor medische toepassingen. Het maakt medische toepassingen zoals laboratoria houders/producten, medische meubels stof-ongevoelig, waterdicht en hygiënisch voor gebruik in steriele omgevingen.

Meer over Medical

Construction projecten

Vrijblijvend advies

Plastisense helpt u graag verder om uw vraagstuk te vertalen naar een prachtig eindresultaat! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Vraag direct aan!