De finishing touch

Om de toepassingen sterker te maken, of juist alleen te verfraaien, zetten we diverse soorten coatings in. Iedere coating kent zijn eigen specifieke voordelen en toepassingsmogelijkheden.

EPS, XPS, Schuimrubber of piepschuim in basis (zonder coating) kan in sommige toepassingen te fragiel zijn. Hiervoor zetten we Polyurea coatings in. Denk aan toepassingen als bloembakken, outdoor belettering of het gebruik van delen of vormen in pretparken of als gebruiksvoorwerp zoals in wachtruimtes en balies in scholen en bedrijven. Hoeft een product alleen afgewerkt te worden met een kleur, dan zetten we vaak Latex verf in. Lees hier alles over onze coatings!

Watergedragen verf

Een product verfraaien en mooi afwerken, zonder dat er extra stevigheid aan het product wordt toegevoegd, dan is een latex verf of watergedragen lak een goede oplossing. Latex wordt vaak gebruikt als een product enkel uit esthetisch oogpunt een coating oftewel kleurtje moet krijgen.

In veel gevallen volstaat meestal al een watergedragen latex of acryl verf. Wat betreft toepassing kunt u hierbij denken aan indoor decoratie, interieur decoratie, aankleding van winkels of vitrines en tijdelijke outdoor evenementen.

Polyurea stootvaste coatings

Polyurea is ideaal voor naadloze en lekdichte afwerking en het werkt geheel scheur overbruggend. Het is bestand tegen temperatuurschokken, hoge en lage temperaturen en tegen velen chemicaliën. De laagdiktes zijn aan te brengen in dikten van minimaal 2 tot maximaal 10 mm. Het is dampdoorlatend maar volledig vloeistofdicht en volledig oplosmiddelvrij.

EPS en XPS producten die tegen een stootje moeten kunnen, worden vaak voorzien van een hoogwaardige Polyurea basiscoating en een UV bestendige topcoating in de gewenste kleur. De combinatie van EPS en Polyurea zorgt voor een ongekend samenspel dat zeer licht, isolerend, vorm en drukvast is. Daarbij is het sterk vandalismebestendig.

We kennen een hoge diversiteit aan merken en typen Polyurea en polyurethaan coatings met verschillende Shore hardheden. Bekijk hier een overzicht van de door ons aangeboden typen coatings met meer informatie over onder andere de structuur, hardheid en flexibiliteit per type.

Polyurea flexibele coatings

Voor schuimen wordt een flexibele variant van Polyurea gebruikt met bijzondere eigenschappen, waardoor het zeer geschikt is voor design en indoor en outdoor meubilair. Maar de coating bereikt door haar eigenschappen ook zeer goede resultaten in medische toepassingen zoals tafels met anti slip coating of operatietafels.

De ondoordringbaarheid, de flexibiliteit, de huidvriendelijkheid en het eenvoudig reinigen en zelfs te desinfecteren, maken deze coatings zeer geschikt. Polyurea coatings zijn ook zeer geschikt voor High Tech oplossingen. Denk aan High Tech toepassingen in Cleanroom verpakkingen of transportverpakkingen voor machines waarbij geen oplosmiddelen gewenst zijn.

Kwaliteit & service staan voorop

Plastisense werkt enkel met (DIN) genormeerde materialen. Wij zien er ook op toe dat onze partners (DIN) genormeerde materialen gebruiken. Wij werken voor het coaten enkel met onze vaste partners; de allerbeste specialisten die bekend staan om hun internationaal gedreven Polyurea projecten. Projecten in Nederland, maar ook in Saoedi-Arabië of zelfs in Australië.

Ook Polyurea spuitwerk op locatie behoord tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan projecten zoals pretparken, festivals of industriële toepassingen. Daarbij doen we dit tegen de allerbeste tarieven. Vraag Plastisense vrijblijvend naar de mogelijkheden voor uw project.

  • Variatie in kleur, ook lichtgevende en metallic kleuren

  • Variatie op gebied van oppervlakte effect; egaal, glans, imitatie natuursteen

  • Bestand tegen vocht en vuil door naadloze toepassingen

  • Hoge en permanente elasticiteit; tot wel 500%!

  • Milieuvriendelijk door CFK vrije productie

De keuze voor EPS

EPS is in vele toepassingen een weloverwogen en bewuste keuze als het gaat om toepassing, kosten, milieu en gezondheid. De toepassingen zijn eindeloos! Denk aan decoratie, belettering, meubilair, bouw en dergelijke.

Meer over EPS

De keuze voor schuimrubber

Schuimrubber is verkrijgbaar in verschillende densiteiten en kan in combinatie met EPS worden toegepast. Schuim kan in nagenoeg elke vorm worden gesneden of gegloeid, de mogelijkheden zijn hierdoor eindeloos!

Meer over Schuimrubber

Een greep uit onze projecten

Vrijblijvend advies

Plastisense helpt u graag verder om uw vraagstuk te vertalen naar een prachtig eindresultaat! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Vraag direct aan!